Rottne Industri lanserar två helt nya reservdels-kit:

”Vi lyssnar och tar till oss av våra kunders önskemål”


2021-06-01

Rottne Industri AB har arbetat fram två reservdels-kit som nu finns för omgående leverans. Gabriel Chabay på Rottne ser till att utrustningen når sina kunder.
Bild: Rottne Industri
Rottne Industri AB har arbetat fram två reservdels-kit som nu finns för omgående leverans. Gabriel Chabay på Rottne ser till att utrustningen når sina kunder.

För att underlätta arbetet ute i skogen har Rottne Industri AB arbetat fram två reservdels-kit som nu finns för omgående leverans. Det handlar om en fältslangsats för de egna EGS-aggregaten och ett Fogmaker Montage Kit för den nordamerikanska marknaden.

Oavsett område arbetar Rottne Industri ständigt med innovationer, att förbättra sina produkter och arbetsmiljön för såväl förare som entreprenörer. Senast i raden av smarta lösningar är två specialanpassade reservdels-kit för eftermarknaden, ett för skördare och ett för skotare.
– Flera önskemål från våra kunder fick oss att dra i gång projekten och nu är vi glada att kunna lansera dem, säger Thommy Eriksson, reservdelsansvarig på företaget.

Slangsatsen är anpassad för Rottnes tre egna EGS-aggregat (406, 596 och 706) till Rottne H8D, Rottne H11D och Rottne H21D. Slangarna är förpackade i en praktisk och förstärkt trälåda som kan placeras i bilen, på ett serviceställe eller på arbetsplatsen ute i skogen.
– Slangar kan gå sönder och då gäller det att snabbt kunna byta ut dem. Lådan består av blandade slanglängder, alla anpassade för Rottnes tre egna aggregat. Ett kit som verkligen kommer att minimera stilleståndstiden om olyckan är framme.

Brandsäkerhet är en viktig faktor i skogsmaskinsbranschen. Därför har Rottne Industri även tagit fram ett Fogmaker Montage Kit, anpassat för skotare på den nordamerikanska marknaden. Ett komplett kit, som kan eftermonteras på äldre maskiner för att komplettera brandsläckningssystemet.
– Fästen, konsoler, slangar, skruvar, muttrar, magnetventiler, munstycken och kopplingar, helt enkelt allt som tillhör detektorslingan, finns med i kitet. Allt anpassat till Rottnes originalmaskiner Rottne F10D och Rottne F11D, säger Thommy Eriksson.

Nästa maskin som erbjuds samma möjlighet är Rottne H8D, men målet är att samtliga maskinmodeller i Rottnes program ska kunna utrustas. Paketet innehåller allt som redan nu monteras på nya maskiner i Rottne, förutom tuberna som måste monteras på plats på grund av säkerhetsskäl.
– Marknaden i Nordamerika har förstått det här med brandsäkerhet och släckningssystem och tack vare vårt nya kit kan våra kunder på ett enkelt sätt komplettera sina äldre maskiner med säkerhetsanordningen.

Båda reservdelskiten finns nu för omgående leverans från Rottnes fabrik i Småland. Praktiska och smarta kit som förbättrar, förenklar och säkerställer en kvalitativ arbetsdag ute i skogen.
– I den här branschen är säkerhet och problemfri körning verkligen A och O. Vi lyssnar på våra kunder och tar till oss av deras önskemål. Det känns verkligen roligt att vi nu kan leverera de här praktiska reservdels-kiten, säger Thommy Eriksson.


Källa: Rottne Industri


Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se