Woodworks by Bergs ingår samarbete med Dina Kubik för ett mer hållbart byggande


2020-04-28

Helena Lundhammar och Henry Lundhammar från Dina Kubik AB.
Bild: Dina Kubik AB
Helena Lundhammar och Henry Lundhammar från Dina Kubik AB.

Virke behandlar med Linax.
Bild: Woodworks by Bergs

Virke behandlar med Linax.Virke behandlar med Linax.
Bild: Woodworks by Bergs

Virke behandlar med Linax.Woodworks vision är att det ska vara enkelt att bygga framtidens hållbara miljöer i trä. Att ingå ett samarbete med Dina Kubik är ett bra steg för miljön. Dina Kubiks strategi att bygga mer hållbart och klimatsmart gjorde att de valde en hållbar och miljövänlig träfasad till sina projekt.

Dina kubiks strategi gjorde valet med Linaximpregnering till fasaden rätt så självklart. Linax är träskyddsbehandlat virke med en extra lång livslängd. Linax är också en produkt som är utmärkt för tuffa utomhusmiljöer och ett bra miljöval. 

– En del i vår strategi är att bygga med hållbart och mer naturligt material där Linax Royal uppfyller detta, säger VD och grundare Henry Lundhammar. Han tillägger att man inom familjen arbetat inom trävaruhandeln och byggmaterial i några generationer tillbaka och att det därför känns som ett naturligt steg i Dina Kubik AB:s utveckling.
– Vi vill bygga klimatsmart och bidra till ett mindre koldioxidavtryck genom att använda trä i såväl stommen som fasaden på våra byggnader, fortsätter Henry.

Dina Kubik AB planerar att från sommaren 2020 bygga helt i trä med Linaxfasad och därmed få en lång livslängd på byggnaderna. Det är dessutom trevligt att titta och tillbringa tid i ett trähus.Källa: Woodworks by Bergs

Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se