Arise och HT Skogar ingår partnerskap för att stärka elförsörjningen av Mellansverige


2021-08-02

Bilden är en genrebild.
Bild: Thomas B./Pixabay
Bilden är en genrebild.

Arise och Hällefors Tierp Skogar (HT Skogar) har gemensamt identifierat en spännande möjlighet att bygga ut mer än 1 500 MW vindkraft på marker som ägs av HT Skogar. För att ta tillvara den potential som finns har avtal ingåtts som ger Arise exklusiva rättigheter att utveckla de potentiella vindkraftsprojekten på de berörda markerna.

Gemensamt för områdena är att de är belägna i elprisområde 3 och att de potentiellt kan stärka upp elförsörjningen i en del av landet som ligger nära storstäderna Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro, där det långsiktiga elbehovet är stort.

I och med detta samarbete uppgår Arise utvecklingsportfölj till mer än 2 600 MW. 

– Vi hoppas kunna bidra ännu mer till landets elförsörjning genom att utveckla fler vindkraftsprojekt, och är oerhört glada att tillsammans med HT Skogar kunna ta oss an denna angelägna uppgift, säger Daniel Johansson, VD, Arise AB.

– Som komplement till vårt aktiva och hållbara skogsbruk känns det väldigt bra att tillsammans med Arise, en av Sveriges ledande aktörer inom landbaserad vindkraft, skapa möjligheter för utveckling av förnybar och utsläppsfri elproduktion i Mellansverige, säger Dan Glöde, VD, HT Skogar.


Källa: Arise


Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästa
Tole Verktyg

Markusson360 grader skog


Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se