AUTOMATISERA & SÄKRA DITT SÅGVERK


2023-04-06


Hur kan du optimera effektiviteten och säkerheten i ett sågverk? Genom en bred produktportfölj, med komponenter som fotoceller, låssystem, ultraljudsgivare, säkerhetsmoduler och mycket mer, erbjuder vi en helhetslösning inom sensorer och maskinsäkerhet. Med våra lösningar för den maskinbyggande industrin finns vi här när du vill automatisera och säkra maskinerna i ett sågverk.

TIMMERSORTERING, SÅGLINJE OCH BRÄDHANTERING

Vi har gjort ett exempel där vi delar in ett sågverk i tre delar - timmersortering, såglinje och brädhantering. Nedan ser du dem var för sig och exempel på vilka komponenter vi kan erbjuda.

1. TIMMERSORTERING

Vi erbjuder komponenter som:
Låssystem med säkerheten inbyggd i form av kodade nycklar. Med minimal kabeldragning och hög skaktålighet lämpar sig våra låssystem väl där annars solenoidstyrda föreglingsbrytare skakar sönder.

Låsbart handtag eller skjutregel? Välj vad som passar dig bäst, båda är elektriskt låsbara med hela 3000N hållkraft! Välj till knappar och indikeringslampor efter behov. Skulle du även behöva kommunicera på ett säkert sätt? Inga problem, vi löser även ProfiSafe kommunikation.

Med vår avståndsmätande laser håller du enkelt koll på var ditt rundvirke är. Använd laser för precisionsmätning eller endast för positionering.

Säkerhetsmattor med enkel installation och med 100 % aktiveringsyta säkerställer en robust och tålig lösning. Okänslighet mot damm och att spån faller ner i riskområdet innebär en högre driftsäkerhet jämfört med tex ljusstråleskydd som annars lätt störs ut.

2. SÅGLINJE

I vårt sortiment erbjuder vi:
Ultraljudsgivare, vilka är helt okänsliga mot virkets olika färgnyanser. Du får en mycket bra beröringsfri detektering vilket lämpar sig väl vid ströläggaren. Jämfört med en optisk lösning får du här en mer exakt detektering vilket innebär att du kan lägga ströt tätare och på så sätt effektivisera produktionen.

Vinkelgivare! Med våra vinkelgivare (pulsgivare) får du enkelt koll på positioneringen av de olika transportbanor som transporterar virket genom sågverkets processer. Välj inkrementell pulsgivare för position, hastighet eller rörelse. Behöver du veta en absolut position? Välj våra flervariga absoultkodade vinkelgivare där till och med ett strömavbrott inte rår på vinkelgivaren att tappa sin position. Detta innebär att du slipper hitta ändlägesgivare eller dylikt för att återställa processen utan kan fortsätta som innan strömavbrottet.

SIL 2/Pld säkerhetsradarsystem med överlägsen prestanda! Ett aktivt radarsystem som övervakar det farliga området runt såglinjen. Vår säkerhetsradar använder kroppsdetektering för att säkerställa att ingen människa befinner sig i det farliga området. Till skillnad mot optisk övervakning känner radarsignalen genom små föremål som tex. spån vilket säkerställer minimal driftstörning.

3. BRÄDHANTERING

Vi erbjuder exempelvis:
Fotoceller för beröringsfri detektering av virket. Vi har de flesta tekniker i vårt sortiment med både LED och laserljus samt flera varianter med multispänning och reläutgångar till ditt förfogande. Använd tidsfunktioner att filtrera bort störningar utomhus under skärmtaken eller varför inte de färg-och formokänsliga fotocellerna med bakgrundavbländning.

Vare sig du behöver mäta eller detektera använder du med fördel våra ljusridåer. Fördelen med de mätande ljusridåerna är att du får ett exakt mått på virkets längd och även diameter. Detta innebär att du hela tiden kan optimera produktionen i de olika processerna. För att detektera virkespaketen väljer du med fördel från vår LS-Serie. Ljusridåerna jobbar med en integrerad styrenhet vilket gör dem väldigt kompakta och lätta att bygga in i stolpar eller profiler.

Välj mellan parallella eller diagonala strålar samt olika detekteringshöjder så hjälper vi till att anpassa dina ljusridåer efter dina önskemål.


Källa: OEM Automatic AB


Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästa
Tole Verktyg

Markusson360 grader skog


Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se