Fyrhjuling stals från lantbruk – återfanns med GPS-tracker


2019-10-14

Fyrhjulning med ABAX GPS-spårning.
Bild: ABAX
Fyrhjulning med ABAX GPS-spårning.

Stora Ekeby Säteri ligger mellan Västerås och Eskilstuna och leverar ekologiskt kött, honung och andra fina råvaror. Fredrik Esseen driver säteriet tillsammans med sin fru Susanne och berättar att verksamheten har flera maskiner och transporter på gården för att få arbetet att gå runt.

Det var en vanlig arbetsdag när Fredriks telefon pep till med en varning om att hans fyrhjuling försvann utanför ägorna.

– Alla våra maskiner och transporter är utrustade med ABAX för att ge oss full kontroll över deras position och användning, säger Fredrik.

Systemet gör det möjligt för Fredrik att skapa ett geofence-område, ett digitalt staket, för säteriet och säkra ägodelarna med varningar när de förflyttas utanför lantbrukets gränser.

– När maskiner och transporter lämnar området får jag en varning i telefonen, säger Fredrik.


Fyrhjulingen lokaliserades i systemet och polisen larmades
– När jag upptäckte att fyrhjulingen var borta loggade jag in i ABAX system och såg direkt var den befann sig. Eftersom den var utanför våra ägor förstod jag att den blivit stulen och då ringde jag polisen.

Polisen agerade snabbt och åkte efter fyrhjulingen som hade körts till en annan gård. Fyrhjulingen är nu beslagtagen av polisen och Fredrik kan hämta ut den inom kort.

– Jag är glad över att den är återfunnen och att vi investerade i utrustningskontroll innan stölden skedde, avslutar Fredrik.
Källa: ABAX


Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

riga-wood_360x250


Markusson
Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se