LRF Konsult har förmedlat ett historiskt skogsköp


2018-01-24


LRF Konsult har nu slutfört förmedlingen av EON:s försäljning av Sjöbygdens Skog AB. Köpare till hela bolaget blev Länsförsäkringar Göinge Kristianstad. Detta är en av LRF Konsults största fastighetsaffärer genom tiderna.

– Vi är mycket glada för förtroendet att sköta förmedlingen åt E.ON. Det är ett 178-årigt innehav som Länsförsäkringar Göinge Kristianstad nu har förvärvat, säger Johan Herrlin, fastighetsmäklare och kontorschef i Kristianstad.

Köpet av skogsmarken är en av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads största investeringar någonsin.

– Det känns väldigt bra. Det är väldigt sällan det dyker upp ett sådant här tillfälle där man får möjlighet att förvärva ett aktiebolag som innehåller skog. Dessutom tror vi stenhårt på vårt lokala närområde, och vill gärna kunna investera lokalt när vi har möjlighet till det, säger Niklas Larsson, VD för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, i en presskommentar.

E.ON begärde 75 miljoner kronor för bolaget. Den slutliga köpeskillingen har inte offentliggjorts.

– Tillsammans med säljaren har vi kommit överens om att inte offentliggöra det priset. Men vi känner oss trygga med att ha gjort en god affär. Förvärvet av aktiebolaget har mäklats av LRF Konsult på ett utmärkt sätt och vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads ordförande Göran Trobro.

Det var i konkurrens med fyra andra fastighetsförmedlare som LRF Konsult under sommaren 2017 fick förtroendet av E.ON att ansvara för försäljningen av deras helägda dotterbolag, Sjöbygdens Skog AB. Fastigheten omfattar 672 ha mark, varav 614 ha produktiv skogsmark och cirka 117 000 m3sk* Skogsfastigheten ligger i ett nybildat aktiebolag och verksamheten omfattar skogsförvaltning av sju skogsområden.

– En sådan här affär kräver bred kompetens och vi är glada att kunna erbjuda team som kan hantera denna typ av komplexa överlåtelser, säger Markus Helin, Chefsmäklare LRF Konsult.

*skogskubikmeterKälla: LRF Konsult


Tipsa en vn Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson
Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se