Naarva H60 vedklyven introducerades för första gången i Sverige på Elmia Wood


2022-06-14

Bild: FTG Cranes AB

Bild: FTG Cranes AB

Pentin Paja Oy, tillverkaren av Naarva-produkter och FTG Cranes, den svenska distributören, presenterar Naarva H60 vedklyven på Elmia Wood. Naarva H60 monteras på traktorns trepunktskoppling eller skogsvagn. Kubben klyvs med ett slag i fyra steg till 24 delar. Klabbens längd kan vara 62 cm och diametern upp till Ø60 cm.

Hela denna text är ett meddelande från en av våra annonsörer.

Vedklyven kan stödjas på stödbenet och då kan kubben klyvas direkt ned i säcken. Kubben som ska klyvas får vara högst 62 cm. Knivens max diameter är Ø64 cm, men med Naarva H60 har man klyvt kubbar på upp till Ø80 cm. Knivens undersida har många delar och den klyver enkelt även mindre kubbar. Kniven kan dock fästas i fyra olika höjder så att knivens mittpunkt passar för diametrar på Ø40, Ø48, Ø56 och Ø64. Knivar med 4- och 8‐delar finns som tilläggsutrustning.

Naarva H60 fungerar automatiskt i tre olika hastigheter och krafter allt efter behov. Lätta kap sker med snabb rörelse med 9 tons styrka. Sega kubbar klyvs med arbetscylindern med 22 tons kraft, om inte heller det räcker ökar tryckregulatorn cylindertrycket tillfälligt till 1,7 gånger och då är maxkraften upp till 37 ton.

Klyven styrs med traktorns riktningsventil och stubbarna lyfts upp med lyften. Arbetet sker tryggt och effektivt och säcken fylls snabbt. Som tilläggsutrustning finns separat lyft, hydraulenhet med förbränningsmotor samt axel och dragstång. Vedklyven kan också monteras på personbilens trailer.

Det finns flera olika utrustningsalternativ tillgängliga för vedklyven, till exempel kranen med räckvid 4,2 m, hydraulisk vinsch, axel, hjul och dragstångsutrustning. Produkten presenterades på Elmia Wood 2–4 juni.


Källa: FTG Cranes AB

Tipsa en vn Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson
Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se