Alfing och Terri växer – bygger ut med ny fabrik


2022-05-25

Alfing och Terri expanderar med en ny fabrik. På bilden är Terris senaste maskin, Terri 3.
Bild: Terri
Alfing och Terri expanderar med en ny fabrik. På bilden är Terris senaste maskin, Terri 3.

Skogsmaskinstillverkaren Terri expanderar i Älmhult. Tack vare ökad försäljning och stor efterfrågan på den senaste modellen Terri 3 byggs nu nya lokaler. Företaget räknar dessutom med ett 20-tal nyanställningar innan året är slut.

Bygglovet är beviljat och spaden sätts i marken runt semestern. De nya lokalerna är sedan beräknade att tas i bruk under tidig vår 2023. När allt är klart kommer 3 200 kvadratmeter att stå klara fördelade på monteringshall, reservdelslager, kontor och personalutrymmen.

– Lokalerna innebär ett stort lyft, framför allt logistikmässigt, och det är väldigt glädjande att våra ägare vill göra den här satsningen, säger Hans Johansson, produktutvecklare Terri.

– Vi ser oerhört positivt på marknaden och det här ger oss fina möjligheter att fortsätta växa.

Terri 3 har, sedan modellen lanserades i april förra året, fått stor genomslagskraft. Den smidiga maskinen, som går att få som skördare, skotare eller kombi, är idealisk i beståndsgående gallring. Med bland annat 20 smarta innovationer jämfört med den senaste maskinmodellen, lågt marktryck och hög markfrigång har den blivit en stor favorit hos många skogsmaskinförare.

– Utbyggnaden innebär fantastiska möjligheter för oss. Förutom tillverkning i egna lokaler, med bra materialflöden och alla hjälpmedel nära till hands, kommer vi även att satsa på ergonomiskt framtagna monteringplatser och bra arbetsmiljö, säger Arne Isaksson, sälj- och marknadsansvarig på Terri.

– Vår marknad växer, både i Sverige och exportmässigt, och vi märker tydligt att det ligger i tiden med robusta maskiner för skonsam gallring.

Terri, och Alfing Seating, är en del av Alfing i Älmhult AB som i sin tur ägs av Jönköpingsbaserade investeringsbolaget Inev. Företaget har i dag två stora fabriker i Älmhult med legotillverkning, produktion av stolar och läktare samt tillverkning av skogsmaskiner. Med den nya utbyggnaden kommer den totala fabriksytan att bli 25 000 kvadratmeter.

– Vi är verkligen inne i en offensiv fas och nybyggnationen ger även positiva sidoeffekter för både Alfing och Alfing Seating, säger Claes-Göran Claeson, vd för Alfing.


Källa: Terri

Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se