Bergs och Wood Tube i nyskapande samarbete


2021-10-20

Bild: Bergs Timber

Bergs blir delägare och industriell partner idet värmlandsbaserade innovationsbolaget Wood Tube och skapar förutsättningar för att inleda produktion och marknadsföring av ny innovativ byggprodukt.

Innovationsföretaget Wood Tube har utvecklat en patenterad pappersregel för tillverkning av innerväggar och möbelstommar. Reglarna tillverkas av pappersråvara och blir ett alternativ till reglar av stål eller trä. Produkten möjliggör att bygga mer klimatsmart, reducerar byggkostnader och förbättrar snickarnas arbetsmiljö. Efter en tid av produktutveckling, certifiering och säkerställande av patentskydd är bolaget nu redo för en mer kommersiell fas.


Bergs roll i Wood Tube
I denna fas säkerställer Bergs finansieringen av en produktionsanläggning för industriell framställning av reglar. Bergs erhåller en ägarandel på 25 procent i Wood Tube och kommer aktivt verka för att utveckla bolaget tillsammans med övriga ägare och medarbetare. Bergs investering uppgår till cirka 8,5 miljoner. Engagemanget ligger helt i linje med Bergs ambitioner att utveckla och förädla hållbara produkter av skogsråvara.

– Vi ser en stor potential för Wood Tube där både reglar, men även andra applikationer kan komma att spela en viktig roll i framtidens byggande. Som långsiktig ägare kommer vi tillsammans med Wood Tube att utveckla detta till ett framgångsrikt företag, säger Peter Nilsson, VD i Bergs Timber AB.

– Med Bergs får vi en mycket stabil partner, både finansiellt och marknadsmässigt. De har vana vid att utveckla företag, har viktiga ingångar till den marknad vi vill fokusera på och besitter kunnande i industriella processer, vilket vi tror kommer vara värdefullt under vår fortsatta expansionsfas, säger Tobias Söderbom Olsson, VD för Wood Tube Sweden AB.


Källa: Bergs Timber


Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se