Ferry Svan och Emil Hansson redo för World Trophy 2022


2022-05-27

Svenske atleten Emil Hansson, 20, tilldelades ett wild card och ansluter därmed till den internationella tävlingen World Trophy. Tillsammans med Ferry Svan representerar de Sverige.
Bild: STIHL Timbersports
Svenske atleten Emil Hansson, 20, tilldelades ett wild card och ansluter därmed till den internationella tävlingen World Trophy. Tillsammans med Ferry Svan representerar de Sverige.

Den 28 maj är det dags för TIMBERSPORTS® mästerskapet World Trophy i Wien, tävlingsformatet där fyra grenar utförs av en atlet i ett och samma heat. Proffsatleterna Ferry Svan och Emil Hansson representerar Sverige i vad som blir säsongens startskott – och dessutom deras första tävling med publik sedan 2020.

Den 27-28 maj rivstartar tävlingssäsongen i extremsporten TIMBERSPORTS®, och för svenska PRO-atleterna FerrySvan och Emil Hansson väntar det tuffa mästerskapet World Trophy. Svan säkrade sin plats i och med vinsten av det europeiska Trophy-kvalet ifjol och Emil Hansson ansluter till mästerskapet som ett av två wildcards.

– Jag känner mig i väldigt bra form och har under försäsongen hittat en jämnhet som jag inte riktigt haft tidigare. Det känns jättekul att dra igång säsongen målet inför helgens tävling är att komma på pallen. Jag har laddat länge och det ska bli kul att tävla inför publik igen, säger Ferry Svan.

– Det ska bli kul med säsongens första tävling, jag har tränat mycket och ser fram emot att testa formen i World Trophy. Jag är ju ett wild card och kommer främst att fokusera på att leverera så bra som möjligt och försöka känna in själva tävlingsformatet, som jag tycker är väldigt roligt, säger Emil Hansson.

På lördagen den 28 maj möts världens främsta TIMBERSPORTS® atleter två och två i utslagsdueller. Mästerskapet avgörs på Rathausplatz i Wien och innebär ett stafettliknande format med utslagningsheat i fyra grenar: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck och Standing Block Chop. Atleterna ska så snabbt som möjligt ta sig igenom alla fyra grenar. Vinnaren av varje heat går vidare tills endast två atleter återstår i en final.


Ytterligare tävlingar under helgen
På fredagen under samma helg nås en milstolpe för TIMBERSPORTS® i Norden, under tävlingen International Women Cup 2022. Då representerar Tove Njåstad Sverige som första kvinnliga nordiska atlet i ett internationellt sammanhang. Samma dag går även Rookie World Championship 2022 av stapeln på Rathausplatz. Här tävlar svenska Edvin Karlsson, och elva av världens främsta rookie-atleter, i tre rundor och fem tävlingsgrenar.


Källa: STIHL Timbersports

Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se