Kronos vann pris för bästa innovation


2022-06-14

Mathias Lindholm, VD, och Dennis Grankvist, försäljningschef.
Bild: Kronos
Mathias Lindholm, VD, och Dennis Grankvist, försäljningschef.

Kronos nya system SMART STABILIZER CONTROL blev en succé på den svenska skogsmässan Elmia Wood. SSC belönades med Elmia Wood Innovation Award Silver 2022.

Hela denna text är ett meddelande från en av våra annonsörer.

Smart Stabilizer Control är ett halvautomatiskt system som hjälper till att fälla ner stödbenen och stabilisera skogsvagnen. I prismotiveringen lyfter juryn fram att systemet underlättar både körningen och lastningen av skogsvagnen: ”Smart Stabilizer Control styr och hanterar stödbenens rörelse, vilket ger en snabbare och mjukare körning. Systemet påverkar ekonomin, slitaget och förarekonomin på ett positivt sätt.”

Försäljare Dennis Grankvist som haft en central roll i utvecklingsarbetet säger att det känns bra att få en utmärkelse för just SSC:
– Lanseringen av Smart Stabilizer Control är en naturlig fortsättning på det utvecklingsarbetet vi gör på Wikar Oy Ab. SSC kompletterar våra tidigare system SMART DRIVE och SMART BOOM CONTROL, och vi är stolta över att nu kunna tillhandahålla ett komplett intelligent system för våra kunder. SSC har utvecklats i samarbete med Technion Oy. Allt utvecklingsarbete vi gör handlar i slutändan om att förbättra vardagen för entreprenörerna.

Smart Drive är ett system som automatiskt läser av informationen i traktorns CANbus och därefter aktiverar driften på vagnen, vilket underlättar körningen, medan Smart Boom Control är en automatisk kranspetsstyrning som gör det enklare att koppla in driften och styra kranen. SSC var en naturlig fortsättning, och en välbehövligt förbättring:

– Alla som kört en skogsvagn vet hur irriterande det kan vara att få ner stödbenen på ojämna underlag och att försöka få vagnen stabil. Med SSC sköts detta automatiskt, vilket gör att du också sparar tid, säger Dennis Grankvist.


Källa: Kronos

Skriv ut


Mest lästaDasa

Tole VerktygUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se