Nordiskt träningsläger avslutade årets TIMBERSPORTS-säsong


2021-10-15

Både svenska och norska landslaget deltog under helgens träningsläger.
Bild: STIHL Timbersports
Både svenska och norska landslaget deltog under helgens träningsläger.

Efter en tid fylld av både nationella, nordiska och internationella tävlingar avslutade TIMBERSPORTS i helgen säsongen med ett nordiskt träningsläger i Orsa, Sverige. Under helgen 8–10 oktober slöt både de norska och svenska TIMBERSPORTS-atleterna upp för en gemensam träningshelg. Atleter från alla tre tävlingsklasser, PRO, Intermediate och Rookie var på plats.

Som avslutning på den händelserika säsongen i extremsporten TIMBERSPORTS®, arrangerades under helgen ett nordiskt träningsläger. Vid den svenska träningsanläggningen i Orsa samlades totalt fjorton atleter, för en helg fylld av intensiv och krävande träning. Både svenska och norska landslaget var på plats, tillsammans med atleter från både Intermediate- och Rookie-klasserna. Pontus Skye, svensk PRO-atlet från Leksand, var en av atleterna som deltog under helgen.

– Det är kul att få träna intensivt och att kunna lägga extra tid på detaljerna, nu när tävlingssäsongen är över. Jag har fokuserat mycket på Hot Saw under helgen. Nu är det några uppvisningar kvar under hösten, vilket ska bli kul, säger Pontus.

Tillsammans genomförde atleterna träning i alla TIMBERSPORTS®-grenar, anpassat efter träning- och tävlingsnivå. Extremsporten kräver både styrka, precision och fysisk uthållighet, och träningshelgen bestod av både styrke- och konditionspass i gymmet och noggrann teknikträning i de olika grenarna. Svenske Rookie-atleten Johan Staf från Rimbo såg en stor vinning i att återigen få samla de nordiska atleterna, efter en tids uppehåll i och med pandemins påverkan.

– Det var extra kul att få dra i gång de nordiska samarbetena igen. Att träna tillsammans på det här sättet har varit väldigt lärorikt, vi kan dela teknik och kunskap. Det var en bra avslutning på säsongen och nu ser jag fram emot att fortsätta träna och ladda upp inför nästa tävlingssäsong, säger Johan.

Efter förra helgens individuella VM, där svenske atleten Ferry Svan tog hem fjärdeplatsen, är nu de officiella tävlingarna i extremsporten TIMBERSPORTS® avslutade för i år. Årets tävlingssäsong har bjudit på flera höjdpunkter för de nordiska atleterna – inte minst European Trophy och Rookie European Championship, European Nations Cup, Nordiska Mästerskapen i Sverige och nu allra senast, individuella VM 2021.

Nästa år väntas flera stora tävlingar, både på nationell och internationell nivå. Höjdpunkten blir VM 2022, där Sverige står som värd för första gången. Den 28–29 oktober 2022 samlas världseliten i Partille Arena, utanför Göteborg.


Källa: STIHL Timbersports


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se