Ponsse-skogsmaskin nummer 19 000 färdigställd vid fabriken i Vieremä


2023-02-20

Bild: Ponsse Scorpion Giant

Den 17 februari överlämnades skogsmaskin nummer 19 000 från Ponsse till den långvariga skotska kunden Elliot Henderson Ltd, samtidigt som Royal Burgh of Annan Pipe Band spelade i bakgrunden. PONSSE Scorpion Giant-skördaren är försedd med ett H8-skördaraggregat och kommer att arbeta på avverkningsplatser i områdena Scottish Borders och Scottish Lowlands.

Vi vill tacka gruppen från Elliot Henderson och Royal Burgh of Annan Pipe Band för att de kom till Vieremä för att fira milstolpen med maskin nummer 19 000 med oss.

– Vad jag vet är detta första gången som en säckpipsorkester har spelat i byn Vieremä. Det här gör dagen ännu mer speciell för oss alla, eftersom detta är den första maskinen till Ponsse UK som är en milstolpe. Den här dagen kommer vi att minnas i många år framöver, säger Gary Glendinning, vd för Ponsse UK.

Elliot Henderson Ltd

Elliot Henderson Ltd har sitt huvudkontor i Selkirk, Skottland. Elliot Henderson Ltd grundades för mer än 35 år sedan. Företaget arbetade då med trädplantering med några få anställda. Genom åren har verksamheten växt och förgrenat sig till skogsbruk, byggarbete och byggnadsställningar. Idag består Elliot Henderson Ltd av mer än 40 skogsmaskiner som kan utföra fällning, gallring, avverkning i branta sluttningar, markberedning och anläggning av skogsvägar.

Elliot Henderson Ltd har också kapacitet för att rensa buskar, ta bort stubbar och betjäna biomassaindustrin. Företaget är dessutom grundande medlem av Forest Industry Safety Accord och medlem av Forestry Contractors Association.

Eftersom Elliot Henderson Ltd har varit kund hos Ponsse i mer än 20 år, är det en passande symbol för relationen mellan kund och tillverkare att den här milstolpen i form av maskin nummer 19 000 ansluter till maskinparken.

– Elliot Henderson Ltd har alltid gått i täten när nya maskiner har lanserats under åren, vilket i sin tur sett till att avverkningsflottan varit produktiv och legat i framkant av innovationen Vi är glada över att tillföra denna Scorpion Giant till maskinparken. Den här maskinen kommer direkt att börja arbeta i de vindfällen som uppstått på grund av stormen Arwen. Den extra kraften och H8-skördaraggregatet kommer att vara till stor nytta för oss här. Vi ser fram mot att se vad den klarar av! Vi använder för tillfället en Scorpion, en Ergo, tre Elephant och en Buffalo, säger Neil Purves, avverkningschef för Elliot Henderson Group.

 

Källa: Ponsse


Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästa
Tole Verktyg

Markusson360 grader skog


Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se