Sågverkslinje med frammatning, sortering och kantverk


2021-10-22

Skapa din egna professionella såglinje.
Bild: Bamsesågen
Skapa din egna professionella såglinje.

Sågverkstillverkaren Trak-Met har nu tagit fram ett helt nytt sorteringsbord som är en del av virkeshanteringen som erbjuds till de hydrauliska bandsågverken. Sågverket styrs från en stationär kontrollpanel där man reglerar både elektriska funktioner, stockhanteringen på sågverket men också hydrauliskt stockbord eller sorteringsbordet. För att öka kapaciteteten ytterligare kan man komplettera sågverket med ett separat kantverk som sågar båda barksidorna samtidigt.

Hela denna text är en annons.

Sorteringsbordet används tillsammans med virkesreturen där såghuvudet automatiskt tar tillbaka det sågade materialet efter sågsnittet. Ett transportband matar sedan virket vidare till sorteringsbordet. Vid sorteringsbordet så kan man sortera bakan åt det ena hållet och det okantade virket åt det andra hållet vidare till ett kantverk som snabbt och enkelt kantar virket till färdig dimension.


Kantverk höjer kapaciteten
Att komplettera sitt bandsågverk med ett kantverk är något som höjer kapaciteten.
Kantverket PTF-2/4 från Trak-Met kantar upp till 450 mm på bredden och öppningen på maskinen är 700 mm på bredden. Maskinen går att såga med antingen 2 eller 4 klingor samtidigt. En smidig lösning är att kantverket står i anslutning till sorteringsbordet.


Stockbord med frammatning
För att underlätta hanteringen av timmer så finns det hydrauliska stockbord med frammatning som kopplas ihop med sågverket. Det innebär att du är kvar vid kontrollpanelen och matar fram nästa stock som ska upp på sågverket som du lastar över med en last-funktion. Stockbordet finns i två storlekar.


Källa: Bamsesågen

Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se