Skogsfest för hela familjen med tema skog och vatten


2022-08-30

Skogens dag lockar hela familjen.
Bild: Jerker Bergdahl, Skogsstyrelsen
Skogens dag lockar hela familjen.

Skogens dag hålls i Brunnsparken, Ronneby. Start och mål: Naturum.
Bild: Skogsstyrelsen
Skogens dag hålls i Brunnsparken, Ronneby. Start och mål: Naturum.

Den 4 september arrangerar Skogsstyrelsen Skogens dag på temat skogen och vattnet. Där kan besökarna uppleva djur och natur i skog och våtmark, lära sig om skogens olika nyttor och värden och under dagen blir det också en prisutdelning.

Utmed en cirka tre km lång slinga finns flera stationer där man kan göra spännande upptäckter. Hur funkar en skogsmaskin? Kan man använda häst i skogen? Det finns också möjlighet att prova på att paddla kanot och laga mat utomhus samt en tipsrunda med fina priser.

Skogarna med tillhörande vatten är en fantastisk miljö. De ger oss inte bara virke och papper utan många olika nyttor som rent vatten, sköna skogspromenader, fågelsång och svalkande dopp.

– Ju mer du vet om skogen desto mer spännande blir det att besöka den. På Skogens dag finns alla möjligheter för nyfikna att ställa frågor och lära sig mer, säger Anna Hermansson, skogskonsulent på Skogsstyrelsens distrikt i Blekinge.


Fakta: Skogens dag
När? 4 september 2022, klockan 10.00-14.00 Prisutdelning NP Halléns donationsfond naturum klockan 10:30.
Var? Brunnsparken, Ronneby. Start och mål Naturum (se karta i bildspelet ovan)


Stiftelsen N. P. Halléns donationsfond delar ut priset ”för enskilda, föredömliga insatser inom lanthushållningen, främst skogsvården”.

Skogens dag anordnas av Skogsstyrelsen i samarbete med organisationer som har sin verksamhet i skogen. Målgrupp är barnfamiljer och allmänheten. Dagen arrangeras genom EU-projektet GRIP on LIFE IP.

I Grip on Life IP arbetar myndigheter, skogsägarföreningar och intresseorganisationer tillsammans för att kombinera ett modernt skogsbruk med hänsyn till skogens värdefulla vattendrag och våtmarker.


Källa: Skogsstyrelsen

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästa
Tole Verktyg

Markusson360 grader skog


Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se