Skogsindustrierna står värd under svenska EU-ordförandeskapet


2023-01-24

Skellefteås Sara Kulturhus står modell i Skogsindustriernas utställning under det svenska ordförandeskapet. Sara Kulturhus är ett av världens högsta trähus och både blivit ett centralt landmärke och mötesplats för staden.
Bild: Skogsindustrierna
Skellefteås Sara Kulturhus står modell i Skogsindustriernas utställning under det svenska ordförandeskapet. Sara Kulturhus är ett av världens högsta trähus och både blivit ett centralt landmärke och mötesplats för staden.

Under Sveriges ordförandeskap i EU står Skogsindustrierna värd för de allmänna ytorna i entrén till konferenscentret XPO i Arlandastad, där merparten av mötena äger rum. Här visas en utställning om skogsnäringens centrala roll i den gröna omställningen.

– Den råvara som kommer från det aktiva skogsbruket är grunden för produkter som vi använder varje dag och nyckeln för att lösa framtidens utmaningar. Det pågår spännande innovation pådrivet av den gröna omställningen och vi kommer se många nya användningsområden för skogsbaserade produkter, men också en ökad cirkularitet för att använda våra resurser så effektivt som möjligt. Vi sätter stort värde på att få dela idéer och väcka tankar kring detta i samband med det svenska ordförandeskapet, sägerUlf Larsson, ordförande för Skogsindustrierna och vd för SCA.

Utställningen handlar om träbyggande, cirkulära vardagsprodukter som förpackningar och textilier ochom nya innovativa material och produkter. Sara Kulturhus i Skellefteå och 3D-printade möbler av barkborreskadat trä, designade av Simon Mattisson,är ett par exempel på vad som visas.Utställningen tar även upp skogsbruk och naturvård liksom friluftsliv i skogen.

– Bioråvaran är en strategiskt viktig framtidsresurs som kommer vara helt grundläggande för unionens förutsättningar att ersätta fossila produkter och material. Därför ser vi det som viktigt att lyfta fram hur Sverige och det hållbara aktiva skogsbruket kan bidra här, säger Ulf Larsson.

– Skogsnäringen är en bransch i ständig utveckling och just nu befinner vi oss i en spännande tid med nya användningsområden för skogsråvaran. Under vårt värdskap vill vi lyfta skogens och skogsnäringensroll i den gröna omställningen, där också jobb och välfärd på landsbygden är en viktig aspekt, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna.


Källa: Skogsindustrierna

Tipsa en vn Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson
Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se