Studenter nappade på sommarjobb i skogen


2022-06-20

Studenter från hela Sverige söker sig till sommarjobb i Jämtland. För första gången har Skogsstyrelsen rekryterat sommarjobbare och anställt studenter för enklare arbetsuppgifter i naturen, dessutom med en löneförstärkning för de som bor långt bort.

Det är första gången Skogsstyrelsen testar att anställa studenter till årets fältsäsong för olika typer av arbete. Det innebär främst manuellt arbete i skogen med fokus på förbättringar inom områden med skyddad skog. Arbetsuppgifterna fördelas utifrån vilken erfarenhet och utbildning studenten har. Det kan handla om att märka upp och renovera gränsmarkeringar för naturreservat och andra områden men också taxering av fjällnära skog i norra Jämtland.

– Det känns fantastiskt roligt att skapa möjligheter för studenter till jobb i skogen och att få visa Skogsstyrelsen som en framtida arbetsgivare, säger Karl Larsson, handledare och skogskonsulent i Jämtland.


Lönetillägg för långväga
För att möjliggöra arbete på annan ort än bostadsorten eller studieorten erbjuds studenter ett lönetillägg på 5 000 kronor per månad om de bor mer än 10 mil från arbetsplatsen och saknar möjlighet att bo hos släkt eller vänner.

Studenterna påbörjade sina anställningar under förra veckan och har hittills haft introduktion och kick off.
– Det är viktigt att vi får lära känna varandra och att de får möjlighet att lära sig våra verktyg för att de ska kunna få en positiv start på sommarjobbet, säger Karl Larsson.


Över hundra sökanden
Arbetsperioden är juni­ - augusti och anställningstiden är 6 till 8 veckor. Alla studenter har fått en ordentlig introduktion i tre steg samt en handledare som finns tillgänglig under hela arbetsperioden.

Totalt var det 134 sökande och Skogsstyrelsen har rekryterat 30 sommarjobbare, lika många kvinnor och män fördelat på 18 orter från söder till norr. Förhoppningen framöver är att kunna anställa studenter som sommarjobbare varje år.


Källa: Skogsstyrelsen

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

riga-wood_360x250


Markusson
Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se