TIMBERSPORTS presenterar årets tävlingar – VM i Göteborg årets höjdpunkt


2022-05-17

Under 2022 väntar flera stora tävlingar för de svenska atleterna. Säsongens höjdpunkt blir när VM kommer till Göteborg och Partille Arena den 28–29 oktober, för allra första gången.
Bild: STIHL Timbersports
Under 2022 väntar flera stora tävlingar för de svenska atleterna. Säsongens höjdpunkt blir när VM kommer till Göteborg och Partille Arena den 28–29 oktober, för allra första gången.

Efter två år av pandemi och restriktioner, presenterar extremsporten TIMBERSPORTS nu en fullskalig tävlingssäsong för 2022. För de svenska atleterna väntar flera internationella och nationella tävlingar. Årets höjdpunkt går av stapeln 28–29 oktober, i Göteborg och Partille Arena, då Sverige välkomnar TIMBERSPORTS -VM för allra första gången.

Extremsporten TIMBERSPORTS är tillbaka med en fullskalig tävlingssäsong för 2022, efter två år av pandemi och evenemangsrestriktioner. Sporten, där proffsatleter tävlar med yxa och såg i sex olika grenar, har under de senaste åren etablerats alltmer i de nordiska länderna. Atleterna tävlar både individuellt och i lag, i olika tävlingsformat under perioden maj till oktober.

I år står Sverige värd för den mest prestigefyllda tävlingen, TIMBERSPORTS-VM, för första gången någonsin. 28–29 oktober samlas världseliten i Partille Arena utanför Göteborg – med atleter från bland annat Sverige, Norge och mästarländerna USA, Australien och Nya Zeeland.

– Att Sverige står som värd för ett TIMBERSPORTS världsmästerskap är såklart ärofyllt och väldigt roligt. Egentligen skulle det ägt rum redan 2020, men på grund av pandemin blev det uppskjutet till i år. Det märks att både de svenska och internationella atleterna längtar efter ett riktigt VM och att få tävla inför publikfyllda arenor igen – och dessutom på hemmaplan, säger Emma Birgersson, PR- & kommunikationsansvarig STIHL TIMBERSPORTS.

Under världsmästerskapet genomförs både lag- och individuella tävlingar. Som värdland har Sverige ett säkrat deltagande, men vilken atlet som representerar landet står färdigt i slutet av augusti, då de Nordiska Mästerskapen avgörs.


Fler internationella tävlingar väntar
Fram till VM-helgen i oktober deltar svenska/nordiska atleter i ytterligare tävlingar. Den internationella säsongen rivstartar 28 maj med tävlingen World Trophy, där proffsatleterna Ferry Svan och Emil Hansson representerar Sverige. Trophy-formatet är tufft, då atleterna möts två och två i utslagsdueller, i fyra utmanande grenar efter varandra. Samma helg hålls även Rookie World Championship, där svenske junioratleten Edvin Karlsson är med och tävlar om världsmästartiteln. Båda tävlingarna hålls på Rathausplatz i Wien, Österrike.


Här tävlar svenska atleter under 2022:
• 28 maj hålls den populära och prövande tävlingen World Trophy samt juniorvärldsmästerskapet Rookie World Championship, i Österrike.
• 3-4 juni tävlar de svenska atleterna i Nordic Cup och Nordic Trophy, i samband med mässan Elmia Wood i Jönköping.
• 3 juli möts de europeiska atleterna i European Trophy, i Frankrike. Här tävlar de om en plats i World Trophy 2023.
• 27-28 augusti kämpar Nordens främsta atleter i Nordiska Mästerskapen, och gör upp om titeln som nordisk mästare och den atlet som representerar sitt land i individuella världsmästerskapen. Här avgörs också vilka fyra atleter som kommer tävla under världsmästerskapets lagtävling.
• 11 september avgörs European Nations Cup i Schweiz. Varje tävlande land skickar två proffsatleter och två Rookie-atleter för att göra upp om titeln som bästa, europeiska land.
• Helgen den 28–29 oktober står Sverige som värd för TIMBERSPORTS® -VM för första gången. I Partille Arena, Göteborg, kommer världens främsta atleter tävla både individuellt och som lag för sina nationer.


Återkommande partners och nya sponsorer
Inför den spännande säsongen välkomnar STIHL TIMBERSPORTS både nya sponsorer och återkommande partners. Samarbeten med LIEBHERR och Ford förnyas, och parterna förblir därmed internationella huvudsponsorer för sporten. Samtidigt blir den tyska lagsportsspecialisten Uhlsport ny, internationell sponsor och officiell leverantör av kläder till STIHL TIMBERSPORTS och dess event fram till år 2023.


Källa: STIHL Timbersports

Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se