Uppsala brandförsvar förstärks med nytt skogsbrandvärn


2022-06-10

Ett nytt skogsbrandvärn i Östhammar ger brandförsvaret extra styrka framöver.
Bild: Johner
Ett nytt skogsbrandvärn i Östhammar ger brandförsvaret extra styrka framöver.

Räddningsnämnden har beslutat att bygga upp ett skogsbrandvärn i Östhammars kommun. Därmed kommer brandförsvaret, tillsammans med ett 30-tal av LRF:s medlemmar att skapa ett lokalt skogsbrandvärn.

– Med de stora bränderna i färskt minne får vi nu extra styrka, om vi får ännu en torr sommar. Ett skogsbrandvärn med lokal kännedom blir en bra resurs för brandförsvaret och ger ytterligare trygghet för Östhammarsborna, säger Lennart Owenius (M), ledamot i den gemensamma räddningsnämnden.

Med organisationen på plats kommer brandförsvaret att vara ännu bättre rustat vid släckinsatser och skogsbränder. Värnet blir ett komplement till den ordinarie organisationen och kommer utöver brandsläckning bland annat att kunna bidra vid evakuering av djur.

– Vi tror på en sådan här lösning, och vi är mycket glada för engagemanget och intresset, fyller Margareta Widén-Berggren (S), ledamot i räddningsnämnden, i. Vi tar nu tillvara den gedigna kunskapen om skogs- och lantbruksarbete som LRF:s medlemmar har.

Liknande samarbeten av frivilliga med god skogskunskap finns i bland annat Heby och Örnsköldsvik. Innan organisationen tas i drift återstår utbildning och insatsplanering.


Källa: Uppsala kommun

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

riga-wood_360x250


Markusson
Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se