Utökat strategiskt samarbete mellan Vimek och Dasa har lett till ett intuitivt maskinstyrsystem i världsklass


2021-11-24

Bild: Vimek

Vimek har sedan flera år använt system för aptering från Dasa och nu med maskinserien Next Generation fördjupas samarbetet med målet att ta fram ett maskinstyrsystem i världsklass.
– I samarbete med Dasa i Next Generationsprojektet tar vi kompaktklass skogsmaskinen till en helt ny nivå när det kommer till styrsystem och IOT, säger Johannes Nilsson, VD Vimek.

Målet är definierat och kunderna kan förvänta sig ett “intuitivt skogsmaskinsstyrsystem i världsklass” med funktionalitet i paritet med större och etablerade skogsmaskinsfabrikat. Vimek har varit kända för enkla men robusta tekniska lösningar och även En ny generations Vimek ska vara lätt att förstå sig på och köra. En modern maskin innehåller allt mer avancerade styrningar och för att behålla vimek-känslan är det viktigt att vi har genomtänkt användargränssnitt som är intutivt och rätt information till operatören tillgängligt.

– Vi är mycket stolta och glada att Vimek har valt att fördjupa samarbetet med Dasa. Genom att välja Dasa som leverantör av fleet management lösningar, styrsystem och aptering får Vimek en sömlös lösning enda från maskinens minsta beståndsdelar och upp till molnet, säger Anders Lidberg Sales and Marketing Director på Dasa.


Källa: Vimek


Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se