Woodsafe växlar upp och investerar inför framtiden


2023-01-26

Bild: Woodsafe Timber Protection AB

Behovet av fler bostäder har inte försvunnit trots lågkonjuktur och krig i Europa. Woodsafe investerar 20 miljoner kronor i ökad kapacitet med start våren 2023. Investeringen omfattar bland annat två specialtorkar från världsledande virkestorktillverkaren Valutec AB.

– Våren 2022 stod Woodsafes första specialtork från Valutec AB redo att driftsättas. Investeringen var tänkt att möta kundernas ökade efterfrågan av våra tjänster de fem närmaste åren. Men så blev det inte, berättar Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Timber Protection.
– Efterfrågan av våra tjänster, att hållbart brandimpregnera trä ökar i snabb takt från byggindustrin i Norden, Europa och delar av övriga världen.

– Woodsafe har stora framtidsplaner och är, precis som Valutec ledande inom sin bransch. Därför känns det extra kul att få vara en del i deras fortsatta expandering, säger Robert Larsson, vd Valuec.

– De två nya kammartorkarna, från Valutec, kommer öka vår kapacitet mångdubbelt och är en del av den expansion Woodsafe berättat om tidigare. Jag visste att företaget planerade nya torkar om några år men inte inom några månader, skrattar Stefan Hedqvist, produktionschef och tillägger, jag blir inte förvånad, detta är typiskt Woodsafe style.

– Beslutet att anlita Valutec igen som leverantör av de nya kammartorkarna var inte ett svårt beslut. Vår första tork från Valutec var lite av en chansning men som visat mycket goda resultat i ökad kapacitet och torkkvalitet. De två nya kammartorkarna byggs upp med samma kapacitet som vår första och kommer säkerställa mångdubbel kapacitet att tillgodose marknaden med hållbart brandimpregnerat trä, avslutar Thomas Bengtsson.


Källa: Woodsafe Timber Protection AB

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästa
Tole Verktyg

Markusson360 grader skog


Industrinät

svenssonmaskin

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se