Ponsses lösningar för krävande skotning


2021-11-26

Elephankt King K121.
Bild: Ponsse
Elephankt King K121.

PONSSE Elephant-skotaren är den mest kraftfulla maskinen i PONSSEs skotarsortiment. Det är dessutom en av dom mest produktiva skotarna på marknaden och ger en överlägsen komfort. Den är särskilt ekonomisk och effektiv när transportavstånden är långa eller träden som transporteras är stora.

– Elephant Kings teknik, som testats under extrema förhållanden i Rysslands kyla och Brasiliens värme, ökar produktiviteten och hjälper föraren hålla arbetet på en hög nivå. Skotarens hytt ger en behaglig arbetsmiljö för yrkespersoner som uppskattar komfort, säkerhet och ergonomi. Den kraftfulla motorn och lastkapaciteten på 20 ton garanterar att träden transporteras effektivt, säger Juha Haverinen, produktansvarig, skotare.

När Elephant King utrustas med PONSSE Active Crane, ett styrsystem för kranarna monterade på skotare, som ökar produktiviteten under krävande förhållanden ännu mer. Med Active Crane-systemet styr operatören gripens rörelser i stället för enskilda funktioner i kranen, vilket minskar operatörens arbetsbelastning. Active Crane styrs enkelt med två spakar. Den ena styr gripens höjd från marken och den andra rörelseriktningen.

Elephant King-skotaren med K121-kranen är den mest kraftfulla kombinationen på arbetsplatser där lastmanövrering upptar en stor del av arbetstiden. K121-kranen underlättar också arbetet på platser där stora träd hanteras och i branta sluttningar där lastaren måste ha mycket kraft. Den höga sväng- och lyftkraften, ökade räckvidden, nya krangeometrin och goda manöverförmågan gör att lastning och avlastning går snabbare.


Källa: Ponsse


Skriv ut

Mest lästaDasaUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se