PONSSE når ny milstolpe


2021-08-19

PONSSE-skogsmaskin nummer 17 000 är färdig för leverans.
Bild: PONSSE
PONSSE-skogsmaskin nummer 17 000 är färdig för leverans.

PONSSE-skogsmaskin nummer 17 000 har rullat av produktionslinjen i Vieremä. Milstolpen, en PONSSE Elk byggd i mitten av augusti, kommer att inleda sin karriär i Kuusmoto Oys trygga händer.

– Det är ett särskilt privilegium överlämna PONSSE-skogsmaskin 17 000 till finska Kuusmoto Oy. Jag vill tacka Kuusmoto för deras förtroende och fantastiska samarbete medan vi fortsätter vår resa tillsammans, säger försäljnings-, marknadsförings- och servicechefen Marko Mattila.

Kuusmoto Oy bildades 2014 i finska Posio. Företaget har för tillfället 17 anställda. Verksamheten bedrivs i sju kommuner i Finska Lappland. Företaget har totalt nio PONSSE-maskiner.

– Vi är glada över att få ta emot den här utmärkta maskinen och dess plakat. Planen just nu är att födelsedagsbarnet ska få arbeta i Posio eller Ranua. Den blir ett fint tillskott till vår maskinpark, säger Tomi Kuusela, vd för Kuusmoto Oy. 


PONSSE Elk – kompakt och smidig 
PONSSE Elk är en maskin av mindre mellanstorlek, en mycket mångsidig storleksklass. Elk är ett utmärkt val när du behöver en ekonomisk, men kraftfull arbetshäst för gallringsinriktad avverkning. Den kompakta designen gör Elk mycket smidig, samtidigt som dess komponenter, som den har gemensamt med de större maskinerna, gör den till ett kraftfullt och hållbart verktyg med förstklassig lastkapacitet. Den effektiva motorn, det imponerande vridmomentet och den stabila kranen gör arbetet bekvämt, särskilt eftersom föraren  kan arbeta i den mest rymliga hytten på marknaden och med en synnerligen hög produktivitet samt driftsäkerhet. 

PONSSE Elk-skotarna togs i produktion 2005. Sedan dess har Ponsse tillverkat sammanlagt 947 exemplar som levererats till fler än 20 länder.


Tillverkad under utmanande förhållanden
Ponsses skogsmaskin nummer 17 000 slutfördes under toppen  av COVID-19-pandemin, vilket innebar globala utmaningar vad gäller komponenternas tillgänglighet och leveranser. Företagets verksamhet och tillväxt har fortsatt på framgångsrikt sätt trots de exceptionella omständigheterna. Ponsse har alltid haft betoning på  samarbete, vilket är en stor fördel under svåra tider och i tuffa verksamhetsmiljöer.

Ponsse startade som Einari Vidgréns dröm, och har utvecklats till ett familjeägt företag med verksamhet på avverkningsmarknaderna i mer än 40 länder. Alla PONSSE-skogsmaskiner tillverkas fortfarande i Vieremä, Finland. Miljövänlig avverkning och kunddriven FoU är mycket viktiga delar av Ponsses verksamhet. 


Källa: PONSSE