Kraftfulla stamkvistaren HT 135 får ny lättviktsvinkelväxel


2021-09-21

Stamkvistaren HT 135.
Bild: STIHL
Stamkvistaren HT 135.

Stamkvistaren STIHL HT 135 är ett effektivt och kraftfullt proffsredskap för verksamma inom skog, trädgård och grönytesektorn. Nu uppdateras proffsredskapet med ny robust vinkelväxel i magnesium, som ger mycket låg vikt tack vare det smarta materialvalet.

Stamkvistaren STIHL HT 135 är ett proffsredskap med flertalet användningsområden inom skog- och trädvård, så som beskärning av träd, avlägsnande av döda grenar, uppröjning efter stormskador och för att ge fri höjd över vägar. Nu lanseras en ny förbättrad vinkelväxel för stamkvistaren, tillverkad i magnesium - ett materialval som är ungefär en tredjedel lättare än aluminium. Magnesium har en hög hållfasthet i förhållande till sin vikt och är ett bra material för att reducera vikten på växeln, samtidigt som den är robust.

Kedjekåpan, med integrerad låsmutter, har ett stort spånutkast för att minimera risken av igensättning. Med tydlig siktlinje och med den robusta, integrerade grenhaken som underlättar när man ska sätta an mot en gren, och grenar som fastnat kan enkelt dras ned. En transparent oljetank gör det enkelt för användaren att läsa av nivån på sågkedjeoljan.

Med den vridbara snabbjusteringen blir det enkelt att justera stamkvistarens längd. Ett fyrkantigt teleskoprör ger hög vridstyvhet, även i utdraget läge, vilket gör det enkelt för användaren att göra precisa snitt. Det bensindrivna proffsredskapet har en kraftfull 4-MIX motor med låg bränsleförbrukning och ljudnivå samt ger maximal skäreffekt tack vare den smala 1/4" sågkedjan.

Teleskopröret kan justeras till en längd på mellan 270 och 390 centimeter, så att användaren enkelt kommer åt grenar på olika höjder. Som tillbehör finns ett bärsystem, RTS, som stamkvistaren enkelt fästs med en klämma och som förflyttar bort vikten från armarna. Klämman kan justeras längs riggröret, för att ge bra balans oberoende av hur långt teleskopröret är utdraget.

– STIHL HT 135 är en stamkvistare för de som jobbar med professionell skogsvård och underhåll. Den är kraftfull, med justerbar längd och utrustad med alla önskvärda funktioner som krävs för den här typen av avancerad trädvård, säger Mats Gustafsson, Nordisk produktchef på STIHL.

STIHL HT 135 beräknas finnas tillgänglig hos STIHL återförsäljare från och med oktober 2021.


Källa: STIHL