STIHL lanserar kraftfull topphandssåg – batteridrivna STIHL MSA 220 TC-O


2021-10-11

Den batteridrivna motorsågen STIHL MSA 220 TC-O kännetecknas av sin höga prestanda i kombination med kompakta dimensioner, vilket gör den till ett idealiskt verktyg för professionell trädvård.
Bild: STIHL
Den batteridrivna motorsågen STIHL MSA 220 TC-O kännetecknas av sin höga prestanda i kombination med kompakta dimensioner, vilket gör den till ett idealiskt verktyg för professionell trädvård.

Nya batteridrivna motorsågen STIHL MSA 220 TC-O med topphandtag imponerar med sin kraftfulla motor, låga vibrationer och innovativa kontrollpanel. Den batteridrivna topphandssågen är den mest kraftfulla i sitt produktsegmentet och utvecklad för arborister och yrkesverksamma inom professionell trädvård.

När MSA 220 TC-O lanseras blir det den mest kraftfulla batteridrivna motorsågen med topphandtag från STIHL. Motorsågen riktar sig främst till proffsen, då topphandssågarna från STIHL är specialkonstruerade för professionellt trädvårdsarbete.

Den batteridrivna motorsågen har flera användarvänliga detaljer, så som den elektroniska kontrollpanelen utrustad med en LED -display. Den är lättåtkomlig oavsett arbetsposition och säkerställer samtidigt att användaren alltid har en överblick över motorsågens status. Den innovativa aktiveringsknappen tillsammans med gasspärren sitter lättåtkomligt och bidrar till säker användning.

MSA 220 TC-O har ett 35 cm långt svärd, STIHL Light P04 och en helmejseltandad sågkedja, STIHL 3/8" Picco Super 3 (PS3) som standard. Förutom kapning av medelstora stockar och grenar är den kompakta MSA 220 TC-O med sin höga motoreffekt också det idealiska verktyget för underhåll i trädtoppar och för att få bort dött trä. Fleecefiltret dom är enkelt att rengöra samlar upp spån och damm, vilket ökar livslängden för både motor såväl som elektronik.

Med en justerbar oljepump kan oljemängden anpassas utifrån behov och krav. Vid mindre trädvårdsarbeten kan nivån minskas, vilket gynnar miljön samtidigt som det är kostnadseffektivt. Vid en mer krävande användning, exempelvis avverkning, kan oljemängden åter höjas vilket garanterar en hög prestanda. MSA 220 TC-O är dessutom extra utrustad med en oljesensor som informerar användaren om när oljenivån börjar bli låg.

– MSA 220 TC-O är en mycket kraftftull batterimotorsåg, med snabb acceleration och som med sin kedjehastighet på 23 m/s garanterar en suverän prestanda. Tack vare vår batteriteknik, och mindre avgaser, blir även arbetsklimatet trevligare, säger Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden.

Den kompakta, batteridrivna motorsågen drivs av ett 36 V litium-jon-batteri som ingår i batterisystemet STIHL AP. För full prestanda rekommenderas batteriet STIHL AP 300 S.


STIHL Connected
MSA 220 TC-O kan enkelt integreras i den molnbaserade systemlösningen STIHL Connected. Bland annat erbjuder denna intelligenta hantering av maskinparken användaren en detaljerad bild över bland annat driftstid, laddningsstatus, kommande underhåll och historik.


STIHL MSA 220 TC-O

Batteriteknik:

Motor:

Litium-jon

EC

Effekt:

281 (Wh)

Vikt (utan batteri och skärutrustning)

2,7 kg

Batteri:

36 (V)

Max. kedjehastighet:

23 (m/s)

Ljudtrycksnivå:

96 (dB(A)

Ljudeffektnivå:

108 (dB(A)

Vibrationsvärde vänster / höger:

3.6 / 3.3 (m/s²):

Driftstid:

29 minuter (AP 300 S)

Skärutrustning

 

Skärutrustning

 Sågkedja

STIHL 3/8" Picco Super (PS3)

 Svärd

STIHL Rollomatic E Light P04

Tillgänglig i Norden från våren 2022 hos STIHL återförsäljare.


Källa: STIHL