Cranab får stororder från Ryssland


2021-10-26

Cranab TZ18.
Bild: Cranab
Cranab TZ18.

Det fortsätter gå framåt för Cranab. Stororder på ett hundratal kranar till Ryssland gör nu Logisopt till ett av företagets största kunder.

Logisopt som står bakom beställningen är en av de större påbyggarna av timmerbilar i Ryssland. De levererar flera hundra nya fordon per år till det ryska skogsbruket.

– De har länge sökt ett alternativ till befintliga kranleverantörer och nu hittat det hos oss. Vi började inleda samarbetet redan 2019 men det bromsades av rysk lågkonjunktur. 2020 tog affärerna fart och vi har haft en stark orderingång sedan december förra året, säger Anders Strömgren VD Cranab.

Första kranarna har levererats och återkopplingen från de ryska kunderna har varit positiv. Flera större ordrar har landat under året, varav den senaste är på ett hundratal kranar. Leveranserna kommer fortsätta fram till december 2022.

– Vi ser att den största utmaningen kommer att röra eftermarknad och logistik. Våra produkter som vi ska hjälpa kunderna att hålla igång sprids ut över en enorm marknad både geografiskt och volymmässigt, och med de förutsättningarna har vi uppgiften att tillsammans med vår partner i Ryssland lösa en god försörjning av reservdelar och support till våra kunder, säger Anders Strömgren VD Cranab.


Källa: Cranab