Vimek 404 och Vimek 610 i ny tappning


2022-04-26

Vimek 404 T8 och Vimek 610.4.
Bild: Vimek
Vimek 404 T8 och Vimek 610.4.

Vimek uppgraderar sina skogsmaskiner för att främja ett skonsamt skogsbruk. Hand i hand med utvecklingen av Vimek next generation passar Vimek på att uppgradera sina existerande skogsmaskiner.

Vimek 404 T8 och Vimek T8 DUO blir en ny, förbättrad version av Vimek 404 SE respektive Vimek 404 SE DUO. Vimek 610 går från att vara Vimek 610 SE till att bli Vimek 610.4. Vad som föranleder de nya modellbeteckningarna är framförallt vad vi finner under huven. Där sitter numera en ny dieselmotor, 55kW steg 5 motor som hädanefter är standard på modellerna. Detta är alltså en likadan motor som på Vimeks next generation.

i Den nya motorn har en härlig karaktär med högt vridmoment och låg bränsleförbrukning och är dessutom en steg 5 motor utan behovet av AdBlue som kan köras på HVO diesel. I samband med uppgraderingen har vi haft möjlighet att förbättra funktioner som höjer produktiviteten och främjar arbetsmiljön, säger Johannes Nilsson, VD Vimek.

Ytterligare en nyhet värd att nämna gällande Vimek 610.4 är ett nytt alternativt aggregat som passar för avverkning av massaved och timmer. Aggregatet är tilltänkt de skogsägare som har behov att avverka både grövre och klenare träd.

– Vi ser en fortsatt trend av mekanisering inom privatskogsbruket och en prisdifferens på olika sortiment som gör det intressant att hantera ett större spann på trädstorlekar med vår maskin. Med ett kombinerat rull och steg aggregat kan vi jobba snabbt och med flerträdshantering vid klena stammar men också ha förmågan att upparbeta ett grövre träd, säger Johannes Nilsson, VD Vimek.


Källa: Vimek