Ny säljorganisation för Vimek i Norge


2022-06-28

Bild: Vimek

Framgången för Vimek fortsätter i rask takt. Det var knappt ett år sedan som Vimek först annonserade nyheten kring sin nya skotare Vimek 870.1 Next Generation. Sedan dess har nyfikenheten varit stor för skotaren. Då skogsmaskinen nu på allvar visats upp för världen i samband med Elmia Wood i början av juni så har det verkligen tagit fart för Vimek.

Nu står det klart att Skogteknikk som delägs av den landsteckande lantbrukskjedjan Akershus Traktor blir återförsäljare och servicelämnare av Vimeks skogsmaskiner i Norge Vimeks befintliga produkter som nu kompletterats med 7-tons skotaren Vimek Next generation 870.1 NG gör att Skogteknikk tror på Vimek i Norge.

– Vi upplever ett ökande fokus på skonsammare drift samt mer slutna skördar. I samband med detta vill vi ta steget in på marknaden för de mindre maskinerna i klassen 3-7 ton. Vi levererar ett antal lagerskördare varje år i form av Rottne H-8. När Vimek lanserade sin 870 såg både vi och våra kunder att detta kunde bli ett extremt fint par för gallring. Tron på att denna marknad börjar mogna i Norge är stor. Med hjälp av vårt moderbolags rikstäckande servicekedja med 20 filialer siktar vi på att bli marknadsledande i denna maskinklass, säger Ole Thomas Fladby, CEO på Skogteknikk

Avtalet innebär i sin helhet att Skogteknikk kommer bli officiell återförsäljare för Vimeks skogsmaskiner i Norge och den norska marknaden.

För Vimeks del så har ökat intresse skett även på andra håll. Under Elmia Wood gjordes reportage från bland annat svenska, tyska, franska och brittiska tidningar. Från besökande kunder och branschfolk kommenterades det om hur den nya skotaren möjliggör åtkomst till marknader i ytterligare länder och segment.

Det ökade intresset och försäljningen har lett till att Vimek nu behöver växa, företaget kommer att behöva anställa fler montörer för att växla upp produktionen.

– Vi utvecklat skotaren under en längre tid och det känns fantastiskt att vi fått visa upp maskinen på riktigt och framför allt för den mer internationella marknaden. Avtalet med Skogteknikk är verkligen ett steg i rätt riktning då vi ser Norge som en ytterst relevant och viktig marknad. Nu och framåt kommer stort fokus ligga på att öka kapaciteten i produktionen, där ett givet nästa steg blir att rekrytera duktiga montörer, säger Johannes Nilsson, VD på Vimek

Att det går bra för Vimeks nya skotare ger ringar på vattnet. Även Cranab AB gynnas av framgången, då företaget tillverkar skotarkranen FC4 till just Vimek 870.1 NG. Cranab AB och Vimek AB ingår båda i Cranab Group som i sin tur ägs av italienska Fassi Group.


Källa: Vimek