TIMBERSPORTS® hugger i hos Musikhjälpen


2022-12-14

Emil Hansson och de svenska TIMBERSPORTS atleterna bjuder på uppvisning den 14 december, i samband med insamling till Musikhjälpen.
Bild: STIHL TIMBERSPORTS
Emil Hansson och de svenska TIMBERSPORTS atleterna bjuder på uppvisning den 14 december, i samband med insamling till Musikhjälpen.

När årets upplaga av Musikhjälpen kommer till Kungstorget i Göteborg är de svenska TIMBERSPORTS® atleterna inbjudna till buren för en uppvisning av sporten, underhållning och publikutmaningar. Utöver att vara med och samla in pengar till barn och unga på flykt via TIMBERSPORTS® egna insamlingsbössa, auktioneras också en VM-upplevelse ut.

Den 14 december gästar svenska TIMBERSPORTS atleter Musikhjälpens bur på Kungstorget i Göteborg – samma stad som årets VM gick i. Från klockan 14:00 kommer atleterna att visa upp extremsporten, samtidigt som publiken kommer att få möjlighet att testa sin styrka och precision i två av grenarna, mot ett bidrag till TIMBERSPORTS bössa. Bössan är öppen under hela Musikhjälpens period, fram till 31 december, och samtliga bidrag går oavkortat till Musikhjälpen.

– Det är en självklarhet för oss att vara med och bidra till Musikhjälpens ändamål och en ära att få vara med på plats under insamlingen. STIHL, huvudsponsor till TIMBERSPORTS, donerar även en större summa på 80 000 kronor direkt till bössan. Inga barn ska behöva uppleva krig eller behöva lämna sina hem i flykt. Vi hoppas att så många som möjligt vill bidra till vår insamlingsbössa, inte minst under eftermiddagen på Kungstorget, säger Emma Birgersson, PR- & kommunikationsansvarig STIHL TIMBERSPORTS.


Auktion om VM-resa pågår
Utöver uppvisningen arrangerar även STIHL TIMBERSPORTS en auktion till förmån för Musikhjälpen. Vinnaren av auktionen får åka på 2023 års TIMBERSPORTS VM i Stuttgart, med biljetter, resa och boende för två personer. Dessutom ges möjlighet att möta atleterna och följa med behind-the-scenes.

Musikhjälpen sänds och anordnas av P3 och SVT tillsammans med Radiohjälpen, för 14:e året i rad. Årets tema är ”En tryggare barndom på flykt från krig” och bidragen går till insatser som på olika sätt hjälper barn och unga. Exempelvis kan bidragen gå till åtgärder som stärker fysisk och mental hälsa eller ge tillgång till utbildning. Bidragen kan även hjälpa till att skapa barnvänliga platser i flyktingläger och till att hjälpa barn att återförenas med sina nära och kära.


Källa: STIHL TIMBERSPORTS