Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Trailer Wood Trophy 2023 avgörs på Skog & Traktor


2023-05-03

<span>Med fler än 60 anmälda lastbilar till årets Trailer Wood Trophy och rekordmånga fordon anmälda till veteranfordonsutställningen, lär Skog & Traktor 2023 bli något alldeles extra.</span>
Bild: Albinsson & Sjöberg
Med fler än 60 anmälda lastbilar till årets Trailer Wood Trophy och rekordmånga fordon anmälda till veteranfordonsutställningen, lär Skog & Traktor 2023 bli något alldeles extra.

Vem har den fräckaste timmerbilen i branschen? Det får vi snart veta. Fler fordon än någonsin har anmält sig till tävlingen Trailer Wood Trophy på Skog & Traktor 2023.

Den 5-6 maj är det att besöka Skog & Traktor – Sydöstra Sveriges största branschmässa inom skog – på Emmaboda Flygbana. Evenemanget är ett givet resmål för den som arbetar med skogsbruk, lantbruk, grönytor, ATV och vedhantering.

På mässan kan du träffa representanter från företag och organisationer i branschen som visar upp intressanta nyheter och heta produkter. Vi kommer dessutom att ha demonstrationer av maskiner på området.

– Vårt demoområde är helt nytt för i år, säger Jonas Ericsson som är säljare på Skog & Traktor. Det ger oss en bättre möjlighet att visa även de större maskinerna i arbete.

Timmerbilarnas egen tävling Trailer Wood Trophy har blivit ett stående inslag på mässan, där mängder av ombyggda och fantasifullt lackade lastbilar samlas och gör upp om vem som blir årets vinnare. I år deltar fler fordon än någonsin i kampen.

– Över 60 bilar har anmält sig, berättar projektledare Anders Blomgren. Det är många spännande ekipage ibland dem, så juryn lär inte få det lätt.

Det betyder också att besökare på Skog & Traktor har fler än någonsin utställda lastbilar att njuta av, och utöver detta även en mängd äldre traktorer och klassiska lastbilar som deltar i vår veteranfordonsutställning. Även här är rekordmånga fordon anmälda.

Den som verkligen gillar hästkrafter ska inte missa att kolla in de specialbyggda traktorerna från Team Öland, som tävlar i tractor pulling. De har även lovat att starta upp dessa monstermaskiner. Vad sägs till exempel om att få hör hur en kompressormatad Chevrolet metanol-V8 på nio liter och 1.800 hästkrafter låter?

Kom till Skog & Traktor i helgen. Knyt kontakter och kolla in nyheterna i branschen, eller bara njut av alla mäktiga maskiner som arbetar i våra svenska skogar.


Källa: Albinsson & Sjöberg


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se