Skogsvårdstorget – ny tjänst från Virkesbörsen!


2019-01-15

<a href=\
Bild: Virkesbörsen
Radera bilden

Bild: Virkesbörsen

Virkesbörsen, en digital handelsplats för köp och sälj virke, fortsätter att växa och lanserar nu Skogsvårdstorget. En digital offertförfrågningstjänst för skogsvård och skogliga tjänster. Virkesbörsen fortsätter därmed att utveckla sitt digitala ekosystem av tjänster för skogsägare, skogsbolag och nu även skogsentreprenörer. Skogsvårdstorget möjliggör för skogsentreprenörer att komma i direktkontakt med skogsägare och gör att skogsägare kan bedriva ett enklare och mer aktivt skogsbruk.

– När vi frågade våra medlemmar på Virkesbörsen vad de önskade för funktionalitet var svaret tydligt, skogsägare vill kunna ta in offerter på skogsvård och de skogliga tjänster som de önskar utföra, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen.

Skogsvårdstorget är en tjänst där skogsägare kan ta in offerter på den skogsvård de önskar. Skogsägare kan begära offert på allt från en rotpoststämpling, ny skogsbruksplan, skatt- och jurdiktjänster till plantering, dikesrensning, avverkning och skotning. Det skapar bättre förutsättningar för skogsägare att bedriva ett aktivt skogsbruk och för virkesköpare att hitta nya skogsägare och skapa nya relationer samt bättre förutsättningar för skogsentreprenörer att hitta fler och potentiellt lönsammare uppdrag. 

– Virkesmarknaden lider av bristande transparens och effektivitet. Vi vill med Skogsvårdstorget göra det enklare och roligare att bedriva ett aktivt skogsbruk. Oavsett var man bor eller har sin skog, fortsätter Adam Aljaraidah.

På Virkesbörsen kan skogsägare med en skogsbruksplan nu enkelt utgå från Åtgärdslistan och på så sätt bedriva ett aktivt skogsbruk utan att riskera att halka efter med de åtgärder som behöver utföras. 

– På Virkesbörsen kan virkesköpare enkelt hitta virke för just sina behov, effektivisera råvaruanskaffningen och skogsägaren når ut till fler potentiella virkesköpare. Nu kan skogsägare också ta in offerter på skogsvård på Skogsvårdstorget. Det gör att Virkesbörsen blir en naturlig plats att gå till när man vill bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk, säger Adam Aljaraidah.

För skogsentreprenörer skapas nu en helt ny kanal att nå skogsägarna genom. Det gör att skogsentreprenörer kan ta på sig fler uppdrag och förhoppningsvis öka lönsamheten i sina företag. Skogsentreprenörer spelar en avgörande roll i de svenska skogsbruket eftersom de allt som oftast utför det praktiska arbetet i skogen. 

– Vi har vuxit långt över förväntan sedan vi lanserade vår nya plattform i juni 2017 och kommer att öka tillväxttakten genom att utöka antalet tekniska och finansiella tjänster för att maximera servicen både för köpare och säljare. Digitaliseringen erbjuder väldigt spännande möjligheter för skogsindustrin och skogsägarna, säger Adam Aljaraidah.Källa: Virkesbörsen

Skriv ut


Mest lästaDasa

Tole VerktygUnica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se