Svenska TIMBERSPORTS atleterna blev bäst i Hamar

2022-08-02

Emil Hansson tog hem vinsten i den andra deltävlingen av Nordic Cup. Ferry Svan placerade sig tvåa följt av Pontus Skye på en tredjeplats.
Bild: STIHL

PRO, från vänster: Ferry Svan, Emil Hansson och Pontus Skye.
Bild: STIHL

Rookies, från vänster: Adam Bjöns, Edvin Karlsson och Bo Andersen.
Bild: STIHL

Tove Njåstad och Åsa Nordberg.
Bild: STIHL

Intermediate, från vänster: Viktor Clarmo, Emil Svensson och Peter Eriksson.
Bild: STIHL

Tove Njåstad.
Bild: STIHL

I mitten av juli hölls den andra deltävlingen av Nordic Cup, i norska Hamar, och de svenska TIMBERSPORTS atleterna tog hem vinsten mot de norska och danska atleterna. Den nyblivne Europamästaren Emil Hansson vann PRO-klassen och Ferry Svan kom tvåa efter svårigheter i grenen Hot Saw, där han inte fick i gång sin motorsåg.

Även den nyblivna europamästaren Emil Hansson fick kämpa lite i Hot Saw-grenen då sågen fastnade, men han vann och tog hem segern i andra deltävlingen av Nordic Cup.

– Jag är mest nöjd med Springboard-grenen. Jag fick till två bra fickor så att brädan satt fast stadigt. Det är verkligen kul att komma till Norge för att tävla, säger Emil Hansson.

Den andra svenska favoriten Ferry Svan hade otur i grenen Hot Saw. Sågen, som går på bensin och måste värmas upp, ville inte starta när tävlingen började. Trots att Svan hade startproblem tog han ändå hem en andraplats i tävlingen.

Även det svenska damlaget var på plats i Hamar, med atleterna Tove Njåstad och Åsa Nordberg. Åsa Nordberg kammade hem en bra tid i Stock Saw-grenen, som hamnade på 00:09:90.

– Det gick snabbt för mig att börja träna och tävla i TIMBERSPORTS®. Jag jobbar som trädgårdsmästare och såg sporten på en mässa, och där och då blev jag intresserad. Det går hand i hand med mitt jobb som trädgårdsmästare, säger Åsa Nordberg.

I Intermediate-klassen tog Emil Svensson hem segern, följt av Viktor Clarmo på en andraplats.

– Jag är själv nöjd med min insats. Jag hade en tydlig plan från start, att jag skulle hugga elva hugg från ena sidan och åtta från andra sidan. Men, jag var tvungen att avbryta planen då jag inte hade huggit tillräckligt på ena sidan. Framöver ska jag försöka vara lite mer flexibel – även om det är viktigt att ha en plan, säger Clarmo.

Fler tävlingar under 2022
Nu väntar sista delen av Nordic Cup. Den 6–7 augusti tävlar atleterna i Orsa, följt av stortävlingen Nordiska Mästerskapen 27–28 augusti. Det är efter denna tävling som det blir klart vem och vilka atleter som representerar Sverige individuellt och i lag under årets höjdpunkt, VM i Partille Arena den 28–29 oktober.