Två nya motorsågar i 40cc-klassen för trädproffs


2022-09-22

Bild: Husqvarna

540 XP är en av de nya motorsågarna.
Bild: Husqvarna
540 XP är en av de nya motorsågarna.

T540 XP är en av de nya motorsågarna.
Bild: Husqvarna
T540 XP är en av de nya motorsågarna.

Husqvarna utökar sitt sortiment för arborister och trädvårdspersonal med två nya bensindrivna motorsågar i 40cc-klassen. 540 XP Mark III är en helt ny motorsåg och är anpassad för den som föredrar sågar med bakre handtag vid arbete från skylift eller vid markarbete. T540 XP Mark III har topphandtag och en ny kraftfull motor som är ännu bättre vid varm- och kallstart än tidigare versioner. Den har också förbättrade köregenskaper. Med de nya motorsågarna breddar Husqvarna sitt sortiment för proffs inom trädvård.

Husqvarna har tillverkat motorsågar i över 60 år och tar nu ytterligare ett steg för att tillgodose trädproffsens behov. T540 XP Mark III är en pålitlig motorsåg med optimal manövrering som har hög skärkapacitet för att klara tjocka grenar och stammar. Tack vare en helt ny motor kan mer arbete utföras på kortare tid, dessutom hålls en låg vikt för att skapa mer kraft i förhållande till vikt.

För att komplettera T540 XP Mark III har Husqvarna också släppt 540 XP Mark III – en helt ny motorsåg med bakre handtag för markpersonal och de som utför lättare skogsarbete. Precis som T540 XP Mark III är 540 XP Mark III lätt att använda och lätt att bära. Det gör den till en idealisk såg för alla som fäller och gallrar mindre träd.

– Dessa två sågar utökar vårt utbud för trädproffs som vill kunna välja mellan topphandtag och sågar med bakre handtag med bensin som kraftkälla. Versionen med bakre handtag är också ett utmärkt alternativ för skogsägaren som prioriterar låg vikt och smidighet med hög prestanda och där batteri än så länge inte är den optimala lösningen, säger Lasse Strandell, produktspecialist på Husqvarna.


Hög tillförlitlighet och komfort
Båda modellerna har AutoTune 3.0 vilket ger optimal motorprestanda genom automatisk inställning av förgasaren och en förenklad startteknik, Smart Start, som gör motorn lättare att starta än tidigare versioner. Motorsågarna är därför pålitligare och startar oavsett arbets- eller väderförhållanden i parken eller skogen. Det utfällbara flip-up-tanklocket som är lätt att öppna och stänga, gör det enklare att tanka.

Sågarna är ergonomiskt utformade och enkla att manövrera. Det underlättar arbetet uppe i träden. De är utrustade med Air Injection som effektivt renar insugsluften och gör att luftfiltret inte behöver bytas lika ofta. Det gör det möjligt för användaren att göra mer arbete på kortare tid. T540 XP Mark III och 540 XP Mark III är utrustade med LowVib, effektiva vibrationsdämpare som absorberar vibrationer och skyddar användarens armar och händer.

Båda motorsågarna kan anslutas till Husqvarna Fleet Services för att hålla koll på användning och när produkterna behöver servas. De levereras också med Husqvarna X-CUT, X-PRECISION och X-FORCE skärutrustning för att ytterligare förbättra skärkapaciteten.

T540 XP Mark III och 540 XP Mark III säljs till ett rekommenderat cirka pris på 9 390 respektive 9 590 kronor. Försäljningen startar under första kvartalet 2023.


Fakta om Husqvarna T540 XP® Mark III and 540 XP® Mark III
Cylindervolym: 39 cm³
Vikt utan skärutrustning: 3,8 / 4,1 kg
Effekt: 1,9 kW
Vikt/effekt förhållande: 0,50 / 0,46 kW/kg
Typ av kedja: SP21G (T540 XP® Mark III), S93G (540 XP® Mark III)
Start: Smart Start ®- teknologi för snabb, enkel och pålitlig start
Tjänster inbyggt: Bluetooth®
Tjänster tillval: Husqvarna Fleet Services™


Källa: Husqvarna

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson360 grader skog


Industrinät

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se