Valutec säkrar ny omfattande order från ryskt sågverk


2022-01-21

Valentin Rozhok, vd på Luzales.
Bild: Valutec
Valentin Rozhok, vd på Luzales.

Den ryska sågverkskoncernen Luzales investerar i TC-kanaltorkar från Valutec för tredje gången på fem år. Ordern omfattar två TC-kanaltorkar till koncernens sågverk i Syvyktar.
– Valutec är en partner som levererar bra värde och som kommer att hjälpa oss att utvecklas. Vi får fullskalig teknisk support och snabb hjälp när det uppstår utmaningar, säger Valentin Rozhok, vd på Luzales som är en av de största sågverken i Komirepubliken.

Luzales var först i Ryssland att investera i TC-kanaltorkar från Valutec när de 2017 investerade i en kanaltork till sågverket i Kyddzyavidz. Det följdes upp med en beställning på två TC-kanaltorkar till Syvyktar två år senare. Nu ökar antalet TC-kanaltorkar till fyra på anläggningen.

– Vi ser fram emot att fortsätta att bidra till Luzales utveckling. Det är ett av flera långsiktiga samarbeten som vi etablerat med kunder runt om i hela världen. TC-kanaltorkarna har öppnat dörrar för oss på hela världsmarknaden med sin kombination av hög kvalitet, flexibilitet och kapacitet, säger Robert Larsson, vd på Valutec.

Den sammanlagda kapaciteten för de två TC-kanaltorkarna uppgår till 140 000 kubikmeter. De är tillverkade i rostfritt stål, utrustade med värmeåtervinning och har tryckramar som minimerar deformation i de övre virkeslagren. I leveransen ingår även Valutecs styrsystem Valmatics 4.0 som med en hög grad av automation anpassar torkningsprocessen efter förutsättningarna i varje virkespaket. I styrsystemet ingår Valusim, en inbyggd simulator som optimerar nya torkprogram med hänsyn till kapacitet, kvalitet och elenergiförbrukning vilket gör att kostsamma inkörningstider kan undvikas.

Virkestorkarna levereras och monteras under slutdelen av 2023.


Källa: Valutec

Skriv ut


Mest lästaDasa

Tole Verktyg
mekwood
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se