Vi har komponenter som uppfyller extra stränga krav


2023-09-26

Bild:OEM Automatic AB

Skogsindustrin är en stor och viktig bransch i Sverige, både för enskilda företag och landets ekonomi. För att säkerställa att den är lönsam och effektiv, är det viktigt att allt från skotare till avverkningsmaskiner håller högsta kvalitet. Det innebär att de komponenter som används i skogsbruksmaskiner och i skogsmiljö måste vara robusta nog att klara av tuff terräng, tunga lyft och framför allt skapa en säker arbetsplats.

Vi på OEM Automatic förstår vikten av att erbjuda tillförlitliga och hållbara komponenter som uppfyller behoven inom skogsbruksindustrin. Vi har lång erfarenhet och expertis inom området och kan erbjuda innovativa lösningar som ökar effektiviteten och optimerar arbetsprocessen.

I vårt breda och djupa sortiment ingår komponenter som möter de utmaningar som skogsindustrin står inför. Vi samarbetar med branschledande tillverkare och erbjuder avancerade teknologier för att våra kunder ska få ta del av starka och pålitliga komponenter som är anpassade för de extrema förhållanden som skogsbruket innebär.

Här kan du utforska vår bredd av komponenter som på olika sätt bidrar till en framgångsrik skogsindustri. Vi granskar de specifika utmaningarna som finns inom skogsbruksindustrin och hur vi kan hjälpa till att optimera prestanda, säkerhet och hållbarhet inom branschen.

Skogsmaskiner

Vid val av komponenter för att bygga en skogsmaskin finns det flera viktiga faktorer att överväga. Först och främst är det viktigt att förstå användningsändamålet för skogsmaskinen. Ska den användas för avverkning, transport av timmer eller andra skogsrelaterade uppgifter? Genom att förstå de specifika behoven blir det möjligt att välja komponenter som är anpassade för det avsedda ändamålet.

 

Skogsmaskin
 
Hållbarhet och pålitlighet är avgörande i skogsmiljön. Maskinen kommer att utsättas för tuffa förhållanden som vibrationer, fukt, damm och stötar. Därför är det viktigt att välja komponenter som är robusta, hållbara och kan tåla dessa påfrestningar. Genom att använda högkvalitativa material och tillverkningsmetoder säkerställs att komponenterna fungerar pålitligt över tid.

Effektivitet och prestanda är också viktiga faktorer att överväga. Komponenter med god prestanda och effektivitet optimerar maskinens produktivitet. Det kan innebära att välja komponenter med hög effekt, bränsleeffektiva system och avancerade hydrauliska komponenter. Genom att välja sådana komponenter kan du förbättra arbetsprocesserna och minska energiförbrukningen.

Underhåll och service är viktigt för att säkerställa att maskinen fungerar problemfritt och har minimalt med driftstopp. Därför är det viktigt att välja komponenter som är lätta att underhålla och reparera. Tillgången på reservdelar är också viktig för att säkerställa snabb reparation och hög tillgänglighet för maskinen.
 
 
Säkerhet är en central aspekt vid val av komponenter för skogsmaskinen. Eftersom skogsmaskiner innebär vissa risker, som vältning, skador från fallande träd eller skador på operatören, är det viktigt med komponenter som uppfyller eller överträffar säkerhetsstandarder.

Ergonomi och användarvänlighet är också viktiga att tänka på. Att ha ergonomiskt utformade kontroller, bekväma arbetsstationer och bra siktlinjer kan förbättra produktiviteten och minska risker hos operatören.

Slutligen är miljömässiga överväganden viktiga. Genom att välja komponenter som är bränsleeffektiva och minskar utsläppen av avgaser blir det möjligt att minska den miljömässiga påverkan från skogsmaskinen.

 

Applikationsexempel - Ett brett sortiment

När du har OEM Automatic som samarbetspartner tar vi hänsyn till skogsbruksindustrins krav på komponenter för att hitta den optimala lösningen. Med vårt breda och djupa sortiment finns vi här med de komponenter som är de bästa på marknaden för att bygga en effektiv, pålitlig och hållbar maskin som passar i skogen. Här ser du några applikationsexempel.

 

Skogsbruk
Källa: OEM Automatic AB

Tipsa en vän Skriv ut

Mest lästaTole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson360 grader skog


Industrinät

Skogshubben

Interagro Side
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se