Vimeks nya skördare är här!


2024-01-10

Vimek 470 
Bild:Vimek AB
Vimek 470
 


Vimek presenterar nu sina planer för en ny skördarmodell kallad Vimek 470. Den nya skördaren är starkare, större och mer effektiv men behåller alla skonsamma Vimek-egenskaper. Vimek 470 är också byggd utifrån samma maskinplattform som Vimek 870 och har därför flertalet gemensamma tekniska lösningar.

Vimek tror på högre kvalitet i 1a-gallringar med beståndsgående

- Vi anser att beståndsgående metoden ännu ger bästa förutsättningar för föraren att utföra gallringen med hög kvalitet. Beståndsgående gallring förutsätter en smidig och lätt skördare med bra sikt och hög kapacitet dessa egenskaper finns i Vimek 470. I kombination med Vimek 870 skotare får du minimalt med stickvägsareal och maskinförarna ges bästa möjlighet att ta aktiva beslut vilka stammar som ska prioriteras och ska växa vidare. Det ger förutsättningarna för hög tillväxt av lönsamma sortiment och minskar risken för skador i beståndet, säger Johannes Nilsson VD Vimek.

Starkare, Större men ännu skonsam

Vimek Next generation maskinerna Vimek 470 och Vimek 870 är större och starkare än sina föregångare men ännu skonsamma mot omgivningen. Maskinerna är designade speciellt för träd i gallringsdimensioner och för att orsaka minimal skada mot mark och träd. Motorerna är Steg V certifierade, klarar HVO bränsle och har väldigt låg dieselförbrukning och därmed lågt CO2 utsläpp. Maskinvikten är låg och fördelas ut på ett bra sätt på alla hjul. Föraren sitter lågt placerad för bra sikt i ungskogen och bra förarmiljö.


Källa: Vimek 


Tipsa en vn Skriv ut





Mest lästa











Tole Verktyg

Baxi

Bamseprodukter

bamseprodukter-skyddaklader

Markusson








Industrinät

Skogshubben

Interagro Side

mekwood

Tatec

bengtssons
Unica Media AB
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se